Показване на 10 резултата

Дамските сребърни гривни са накити с вековна история. В древността тези бижута са обкичвали ръцете на жените и освен за украса, са служели за демонстрация на  благополучие и социален статус.

Защо да изберем сребърна дамска гривна?

Среброто е благороден метал с неповторим бял цвят и характерен блясък, притежаващ лековита сила и мощна положителна енергия. От него са изработвани различни амулети и талисмани, носени от хората, за да ги предпазят от болести и злини.

Среброто е с доказано антисептично действие и е нискоалергенно. Меко е и се използва в съчетание с други метали, най-често в съотношение 92.5% сребро и 7.5% друг метал. Добавеният метал е необходим, за да придаде на получената сребърна сплав нужната здравина и твърдост, подходящи за нейната обработка. От така получената метална сплав могат да се създадат сребърни изделия.

Тази сребърна сплав, известна като сребро 925, или т.н. стерлингово сребро, намира широко приложение в бижутерията за изработката на изключително красиви сребърни бижута.

В наши дни дамските сребърни гривни са красиви украшения, имащи за задача да допълнят тоалета и цялостната визия на дамите. Това са впечатляващите гривни, изработени от сребро в най-различни модели, семпли и изчистени или пък привличащи погледа приказно красиви дамски сребърни гривни, обсипани с най-различни камъни и цирконий.

Гривни с конец и сребърна висулка

Дамските сребърни гривни също могат да бъдат талисмани, подходящи за носене от жени от всички възрасти. Това са нежни сребърни орнаменти, изработени в съчетание с конец с регулируема дължина, практични и изключително удобни за носене от всички. В последните години тези сребърни бижута станаха особено популярни.

Като любители на красивите дамски бижута от сребро, ние от Bijutanki.com отделяме специално внимание на дамските сребърни гривни.

При нас ще откриете нежни сребърни верижки с най-различни висулки, красиви и елегантни модели сребърни гривни, подходящи за дами от всички възрасти, дамски сребърни гривни талисмани, както и впечатляващи модели дамски сребърни гривни за крак.

Стремежът ни е да ви предложим богато разнообразие от красиви накити за всеки стил, вкус и предпочитания, подходящи за различни поводи. Стараем се да обновяваме колекцията си от дамски сребърни гривни, търсейки и доставяйки за вас нови още по-красиви и интересни модели.

Ако ви е нужен подарък, или пък сте открили тук мечтаното от вас бижу, ние с радост ще го опаковаме и ще го изпратим на посочения от вас адрес.